Toimitus alk. 4,90€ - Ilmainen yli 100€ tilauksille - Tuotteet saapuvat 1-3 arkipäivän kuluessa

Ämpäristöteko - Pistä kovamuovitavarat kierrätykseen!

Ämpäristöteko

Jokavuosi 5.6. vietetään Maailman ympäristöpäivää ja sen kunniaksi ympäri Suomen järjestetään #ämpäristöteko muovinkierrätystempaus kovamuovisille tuotteille.

Suomessa muovisia elintarvikepakkauksia pystyy kierrättää jokapäiväisessä arjessa kierrättämällä ne kotitalouksien pakkausmuovijätekeräykseen. Kovamuovitavaroita ei saa ohjeiden mukaan kierrättää näihin jäteastioihin. Siksi nykyään järjestetään vuosittainen kovamuovin keräyspäivä!

Kerää siis rikkinäiset ja tarpeettomat kovamuovituotteesi (ämpärit, rasiat, rikkinäiset lelut jne.) ja etsi lähin keräyspisteesi (mukana olevat paikkakunnat vuoden 2019 osalta löytyy täältä). Ennen kierrätykseen viemistä huuhtele tai pyyhi tavarat puhtaiksi ja irrota mahdolliset muovittomat osat, esim. metalliosat. Kierrättämälä tarpeettomat ja rikkinäiset kovamuovitavarat, annat niille uuden elämä uusiomuovituotteena tai energiana.

Pistä hyvä kiertää ja jaa oma ekotekosi häshtägillä #ämpäristöteko

Lisää asiasta löytyy muovikuuluukiertoon.fi sivulta. Täältä löydät myös erinoimasta tietoa muovista!

 

2 kommentit

 • Erittäin hyvia kysymyksiä! Kovamuovi ei välttämättä viittaa että tuote on kertamuovia. Esimerkiksi muoviastiat, -rasiat ja -lelut ovat valmistettu usein polystyreenista, joka on kestomuovilaatu, ja hammasharjat polyamidista, joka on myös kestomuovilaatu. Muita kestomuovilaatuja ovat mm. polypropeeni (taloustavarat, rakennustuotteet, auton osat), polykarbonaatti (aurinkolasien linssit, CD-levyt) ja polyvinyylidifluoridi (mikrosirut, putker, venttiilit, laakerit). Kestomuovit voivat siis olla myös kovia ja iskunkestäviä.

  Kertamuovilaadut ovat polyesteri, fenolimuovit, epoksit ja polyuretaani. Näistä valmistetaan vaatteita, kalvoja, pinnoitteita, veneitä, vaahtomuovia ym. Joten jos ämpäristöteko päivänä kierrätetyt tuotteet sisältävät näitä muovilaatuja, tavarat menevät polttoon energiaksi.

  Suosittelen siis kierrättämään vuosittain rikkinäiset ja tarpeettomat kovamuovitavarat (jos ne ovat siis täysin käyttökelvottoima) esim. ämpärit, kastelukannut, pulkat, lasten lelut, pakasterasiat jne.

  Lisätietoa kesto- ja kertamuoveista löytyy mm. seuraavien linkkien takaa:
  https://www.plastics.fi/fin/muovitieto/muovit/muovien_luokitus/
  https://muovia.fi/blog/yleistietoa_muoveista/
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Muovi

  Plastic Free Picks
 • Moi! Käyttämänne termi kovamuovi tarkoittaa ilmeisesti kertamuovia? Miten niistä voi tulla uusiomuovitavaraa kun kertamuovia ei voida uudestaan muotoilla sen kovettumisreaktion takia?

  Milla Jutila

Jätä kommentti

Nimi .
.
Viesti .

Kommentit hyväksytään ennen kuin ne julkaistaan