Circular Monday - Kiertotalousmerkkipäivä

Circular Monday (entinen White Monday) on vuonna 2017 Ruotsista alkuunsa saanut kiertotalouden merkkipäivä, joka toimii vastalauseena Black Fridayn kulutusmanialle. Tapahtuma on tunnettu aiemmin nimellä White Monday, jonka jälkeen kyseinen päivä on kasvanut jo kansainväliseksi liikkeeksi. Sen tarkoituksena on kannustaa kiertotalouden edistämistä, sillä maapallomme ei kestä nykyistä kulutustahtiamme ja lisääntyvää materiaalien käyttöä. Circular Mondayta vietetään vuonna 2020 23.11. Lisätietoa Circular Monday päivästä löytyy tästä kiteytetystä infopaketista


Voimme omilla teoillamme muuttaa kulutuskulttuuriamme tukemalla kiertotalousajattelua jokapäiväisessä arjessamme. Uuden ostamisen sijaan osta käytettynä, lainaa, vuokraa, korjaa ja kierrätä. Kun on ostettava, valitse uudelleenkäytettävä kestotuote. Mikäli et tiedä mistä lähteä liikkeelle, Circular Monday -liike on luetellut erilaisia Suomessa olevia kierrätettyjen tuotteiden myyjiä ja korjaajia sekä käytetyistä materiaaleista uusia tuotteita tekeviä toimijoita nettisivuillaan.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Circular Monday -sivustolta tai Instagramista @circularmonday. Pääset seuraamaan tapahtumaa tai osallistumaan siihen itse häshtägillä #circularmonday!

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista