Palashampoon käyttö ja ohjeet

Palashampoon käyttö on yhtä helppoa kuin perinteisen nestemäisen shampoon käyttö! Palatuote on muutenkin erinomainen vaihtoehto käsi-, hius- ja vartalonpesuneisteisiin verrattuna mm. ekologisuuden ja riittoisuuden näkökulmasta. Markkinoilla on tarjolla nykyään mm. palashampoot, palahoitoaineet, palasaippuat, vartalovoidepalat sekä jopa siivoussaippupalat! Alta löytyy lisätietoa palatuotteista, palashampoon käytöstä ja sen säilytyksestä.

Palashampoot Catteco

Miksi palatuote?

 • Palatuotteella vältät turhia muovisia pulloja.
 • Se on todella riittoisa ja parhaimmillaan korvaa jopa KAHDEN TAI KOLMEN nestemäisen muovipullon.
 • Säästät vettä, sillä tuotantoprosessissa on käytetty sitä hyvin vähän.
 • Sen kuljetus on tehokkaampaa ja ekologisempaa tuotteen viedessä vähemmän tilaa.
 • Toisin kuin nestemäiset saippuat, palasaippuat ei vaadi säilöntäaineita.
 • Riittoisuudensa vuoksi säästät myös rahaa.

Aika vakuuttava suoritus niin pieneltä palalta!

Moni palatuote on myös luonnonkosmetiikkaa, joten sen avulla pystyt jätteen vähentämisen lisäksi vähentää kemikaalikuormaasi. Teemme etenkin jätevesipuhdistamoillemme palveluksen käyttämällä luonnollisista ja biohajoavista raaka-aineista sisältyviä kosmetiikkatuotteita, sillä vedenpuhdistamoiden on helpompi käsitellä niitä ja sen vuoksi se vaatii puhdistamoilta vähemmän energiaa kemikaaleihin verrattuna.

Mikä on palashampoo ja kuinka palashampoon käyttö onnistuu?

Palashampoo toimii nestemäisten shampoon vaihtoehtona. Palashampoon käyttö on yhtä helppoa kuin "normaalin" shampoon käyttö. Alla ohjeet:

 1. Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä
 2. Kastele shampoopalaa hiukan
 3. Hiero palaa hiuksiin niin kauan kunnes se vaahdottaa hiukset. Muista vaahdottaa myös niska. Jos vaahdotus ei tunnu toimivan, lisää hieman lämmintä vettä hiuksiin ja kokeile vaahdotusta uudestaan.
 4. Hiusten vaahtoutuessa hyvin, hiero hiuspohjaa sormilla.
 5. Parhaan pesutuloksen saa huuhtelemalla hiukset tässä vaiheessa lämpimällä vedellä ja toistamalla vaahdotuksen uudestaan. Jälkimmäisellä vaahdotuskerralla anna shampoon vaikuttaa hiuksissa muutaman minuutin ja sitten huuhtele. Tämä tehostaa hoitavien kasviöljyjen vaikutusta.

Hiuksesi saattavat tuntua tahmeilta aloitettuasi palashampoon käytön, mutta yleensä hiukset tottuvat muutaman pesukerran jälkeen. Ei kannata siis heti luovuttaa, jos pala ei tunnu sopivan! Tahmaisuuden taltuttamiseksi huolehdi että vaahdotat hiuksesi kunnolla (pesusieni voi auttaa) ja huuhtelet hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä. Tarpeen mukaan voit käyttää omenaviinietikkahuuhdetta: sekoita 2 desilitraa vettä ja 2-4 ruokalusikallista omenaviinietikkaa. Kaada huuhde viimeisen pesun jälkeen hiuksiin, anna vaikutta hetki ja huuhtele huolellisesti.

Taltuta tahmaisuus shampoopohjaisella palashampoolla!

Shampoopaloja on sekä kasviöljypohjaisia ja shampoopohjaisia paloja. Kasviöljypohjaiset shampoopalat sisältävät luonnon omia kasviöljyjä, jotka hoitavat ja ravitsevat hiuksia ja hiuspohjaa. Näihin paloihin totuttelu kestää tavallisesti 1-10 pesua.

Shampoopohjaiset palat sisältävät mietoja kookosöljystä johdettuja luonnonkosmetiikkalaatuisia pinta-aktiiveja. Ne soveltuvat erityisesti hiuksille, joille kasviöljypohjaiset shampoopalat eivät olet pitkästäkään totuttelujaksosta huolimatta soveltuneet, sillä ne ovat täysin tahmaamattomia. Shampoopohjaiset palashampoot tunnistaa valikoimastamme oranssista pakkauksistaan. Selaa palashampooita.

Mikä on palahoitoaine ja kuinka palahoitoaineen käyttö toimii?

Palahoitoaineen käyttö toimii samalla tavalla kuin palashampoon käyttö. Alla käyttöohjeet:

 1. Kastele hoitoainepalaa hiukan ja hiero hoitoainepalaa käsissä.
 2. Levitä hoitoainetta kosteisiin hiuksiin ja latvoihin ja anna vaikuttaa hetki.
 3. Lopuksi huuhtele hiukset. Voila!

Selaa palahoitoaineita.

Mikä on siivoussaippuapala ja kuinka sitä käytetään?

Siivoussaippuapalat soveltuvat kaikkeen kodin puhdistukseen sekä tiskaukseen. Käyttö toimii joko hieromalla saippuaa suoraan kosteaan rättiin/tiskiharjaan tai valmistamalla liuos: Leikkaa kuorimaveitsellä muutama lastu suihkepulloon ja liota lämpimään veteen, jolloin saat valmiin liuoksen. Liuos säilyy noin 3-4 viikkoa.

Mitä muita palatuotteita on saatavilla?

Valikoimastamme löytyy myös palasaippuoita ja vartalovoidepaloja. Jokaisen tuotteen kohdalta löytyy niiden käyttöohjeet sekä ostovaikutukset. 

PS. Muista säilyttää palatuote ilmavalla alustalla, joka päästää veden läpi.

 Palashampoo ja luffa alusta

 

Selaa kaikkia palashampooita ja palahoitoaineita täältä.

Selaa palasaippuoita täältä.

Selaa vartalovoidepaloja täältä.

Selaa siivoussaippuapaloja täältä.

Saippua-alustat ja -taskut löytyy täältä.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista