Vinkkejä turhan muovin vähentämiseen

Tule mukaan Muoviton Maaliskuu -haasteeseen ja kokeile muovin välttämistä koko maaliskuun ajan! Nyt on erinomainen tilaisuus tarkastella omaa muovin käyttöä ja tehdä muutosta omassa arjessaan muovin kulutuksen vähentämiseksi. 

Seuraavilla vinkeillä pääset alkuun muovin käytön vähentämisessä:

  • KULJETA VESIPULLO MUKANASI: Hörpi vettä kestävästi kantamalla kestopullo mukanasi. Näin vältät kiusausta ostaa kertakäyttövesipulloa janon iskiessä. 
  • KORVAA KOSMETIIKKA MUOVITTOMILLA: Vaihda muovihammasharja biohajoavaan bambuhammasharjaan, muovituubissa oleva hammastahna muovittomaan hammastahnaan, sekä kaupallinen deodorantti kierrätettävässä pakkauksessa pakattuun täysin luonnolliseen dödöön, joka pitää hien hajun poissa ilman mitään allergisoivia tai hormonitoimintaa häiritseviä lisäaineita. Pese hiuksesi luonnollisella palashampoolla ja -hoitoaineella, sekä kuori ihosi luonnollisista ainesosista valmistetulla palasaippualla niin vältät turhia muovisia pulloja sekä mikromuovin ja muiden keinotekoisten kemikaalien valumista vesistöihin. Suihkun jälkeinen kosteutus onnistuu esimerkiksi Sulapacin® biohajoavaan rasiaan pakatulla hoitosalvalla. Vaihtoehtoja riittää!
  • KORVAA ELMUKELMU MEHILÄISVAHAKÄÄREELLÄ: Haasta perinteiset käsitykset ruoan säilytyksestä ja siirry muovikelmun käytöstä uudelleenkäytettävään ja kompostoitavaan mehiläisvahakääreeseen. Luonnollinen kääre hengittää ja pitää ruokasi tuoreena pidempään. Kääre muotoutuu käsien lämmön avulla pehmeäksi ja sen voi sulkea tiiviisti ruoan tai kulhon ympärille.
  • KÄYTÄ KESTOPUSSIA KAUPPAREISSUILLA: Heitä hyvästit kauppojen muovisille kertakäyttöpusseille pakkaamalla elintarvikkeet puuvillaisiin kestopusseihin. Puuvilla hengittää, joten ruoka jopa säilyy pidempään muoviseen tai paperiseen pussiin verrattuna.
  • OTA NOUTOLOUNAS EVÄSRASIAAN: Käyttämällä eväsrasiaa takeaway-rasiana, ruokaostoksillasi tai evääsi säilytyksessä vähennät muovijätteen määrää. Suosi laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä valmistettuja eväsrasioita, sillä teräksestä ei vuoda terveydelle haitallisia myrkkyjä kuten muovista valuvaa BPA:ta, sekä teräksen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi verrattuna muoviin.

Julkaisemme jatkuvasti kestävämpään elämiseen keskittyvää höpinää sosiaalisen median kanavissamme, joten pysy kuulolla seuraamalla meitä Instagramissa ja Facebookissa. Älä myöskään unohda tilata uutiskirjettämme, sillä sen kautta kuulet ensimmäisenä uusista kestoaarteista sekä tulevista kampanjoista! 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista